Excl. BTW: 8,22€
Al sinds 1803 wordt er wijn verbouwd op het voormalige kloostercomplex Jesuitenhof in Dirmstein, een klein plaatsje in het grote Duitse wijnbouwgebied Pfalz. Samen met zijn ouders maakt Moritz Schneider daar de mooiste en elegantste wijn van een diversiteit aan druivensoorten, zowel rood, wit als rosé. In en rond Dirmstein bezitten zij 27 ha. wijnbouwgrond en elke locatie heeft zijn eigen specifieke karakter dat aansluit bij de geplante druivensoorten. Met name de kalk / mergel grond levert geweldige minerale witte wijnen. Zowel in Dirmstein als het nabij gelegen Laumersheim vind je zand, kalksteen, löss en klei. Zo is het dan ook dat de ene Riesling de andere niet is. Hun brede assortiment is ingedeeld in Gutsweine, Ortsweine en Lagenweine. Tevens deinsen zij er niet voor terug om te experimenteren met nieuwe druivensoorten of het toepassen van houtrijping. Hun wijnen worden geprezen in o.a. de "Gault Millau" en de Duitse wijngids "Eichelmann".
De Weisser Burgunder druif wint in Duitsland steeds meer aan populariteit. In totaal is er maarliefst 3500 ha. aangeplant in Duitsland waarvan zo'n 800 ha. in wijngebied Pfalz, waar Jesuitenhof is gevestigd. Deze Weisser Burgunder is in Frankrijk verwant aan de bekende Chardonnay en in Italië aan de Pinot Bianco. Bij Jesuitenhof is deze wijn één van de droogste in hun assortiment. De geur van deze wijn doet denken aan rijpe gele vruchten ( abrikoos, peer ). Een medium body en een aangenaam frisse zuurgraad maken hem veelzijdig inzetbaar aan tafel, bijvoorbeeld bij zeebanket, vis, kalfvlees, varkensvlees en gevogelte. Goed gekoeld is hij ook heerlijk als terraswijn....
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024