Excl. BTW: 15,29€
Sonnema heeft een rijke en lange geschiedenis die begint in Dokkum (Friesland) in het jaar 1860. Herbergier Fedde Sonnema staat op het punt om geschiedenis te schrijven met zijn eigen recept voor beerenburg. Hendrik Beerenburg had al naam gemaakt door kant-en-klare kruidenpakketjes te verkopen, waarmee je een pittige kruidendrank kon maken. Eigenwijs als hij was, voegde Fedde Sonnema een persoonlijke noot toe aan Hendrik Beerenburgs kruidenmengsel. Hij zocht de kruiden langs de oevers van de Friese meren, in weilanden en langs paden. En sleutelde aan de verhouding van de kruidenmelange om de drank zijn eigen, unieke karakter te geven. Uiteindelijk had hij de ultieme samenstelling en gaf hij ook aan de naam zijn eigen draai. Vandaar dat de Berenburg van Sonnema maar met één e geschreven wordt. Eigenlijk is er al die jaren niks veranderd. Sonnema trekt de kruiden nog altijd 24 uur op jenever. Door iedere keer een deel verse kruiden toe te voegen en een gedeelte van de oude kruiden uit het mengsel te halen ontstaat een kruidige drank met een karaktervolle smaak.
Sonnema is een gezoete Berenburg en toegankelijk voor een breed publiek. Naast de Sonnema gekoeld te drinken kan hij ook uitstekend in een mix worden gebruikt met bijv. cola, fanta of Rivella. Ook de volgende twee recepten willen wij U niet onthouden; Sonnema Split ( 60 ml Sonnema mixen met 10 ml. Licor 43 en serveren met een sinasappelschijfje ) en de Sonnema Dark & Dutch ( schenk 50 ml. Sonnema in een tumbler samen met 20 ml. Cafe Marakesh en top het af met geklopte room ).
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024