Excl. BTW: 14,01€
Op de zonnige heuvels van Stellenbosch, Zuid-Afrika, groeien de druiven voor de wijnen van Wine Estate Mooiplaas. Dit wijnhuis werd in 1963 overgenomen door Nicolaas Roos en heeft een hoofdgebouw naar Nederlands architectuur. Het zijn wijnmaker Louis en viticulturist Tielman Roos, zonen van Nicolaas, die het wijnbedrijf leiden. Het ontstaan van Mooiplaas was al reeds in 1806 en is een begrip in Stellenbosch.
Als de druiven binnenkomen in de wijnkelder, worden ze eerst 7 dagen in afgesloten vaten gedaan bij een temperatuur van 20 - 25 graden Celsius. Elke 2 uur wordt het druivensap over de hoed gepompt om zoveel mogelijk fruit te krijgen. Na de persing en fermentatie wordt de wijn 24 maanden in Franse eikenhouten vaten van 300 liter gerijpt. De Cabernet Sauvignon is een wijn die je lang kunt bewaren. Daar is hij voor gemaakt. De kleur is donkerrood en de neus van kruidnagelen en potloodslijpsel geven aan dat het een klassieke wijn is om lang te bewaren, zeker wel 10 jaar want de tannines in de jonge wijn zijn behoorlijk stevig maar die worden in de loop der jaren zeker zachter. Mooie begeleider van runderstoofpot of lamsvlees.
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024