Excl. BTW: 8,22€
In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen. Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Het klimaat is mild en rond. De toegepaste Ripasso-methode is de speciale methode van wijnbereiding waarbij de Valpolicella Classico de allure van een Amarone krijgt. De kostbare Amarone wordt gemaakt van druiven die enkele maanden ingedroogd zijn. Na de lange vinificatie worden de druivenschillen toegevoegd aan de jonge Valpolicella Classico. Hierna herstart een tweede vinificatie en geeft een extra dimensie aan deze bijzondere wijn. Hier komt dan ook de term 'ri-passo' vandaan ( her-gisting ).
Le Preare Lastone wordt gemaakt uit een combinatie van een drietal druiven die groeien op de heuvels rond Verona, gelegen aan de rivier Adige. De gebruikte verhouding van de druiven is : 60% Corvina Veronese, 30% Rondinella en 10% Croatina. Meestal apart gevinifiëerd en daarna samengebracht om verder te rijpen op eikenhout. Een fluweelzachte wijn, vol en sappig met in de smaak kersen, pruim en lichte vanilletonen. En gemoedelijke wijn die past bij Italiaanse vleesgerechten, pasta, gekruide gerechten en rijpe kazen.
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024