Excl. BTW: 11,53€
In 1925 begonnen de 4 gebroeders Pasqua hun wijnbedrijf in de buurt van Verona. Zij legden zich aanvankelijk toe op de productie van Bardolino, Soave en Valpolicella wijnen. In het begin werden deze wijnen in Veneto verkocht. Gaandeweg werd het bereik van Pasqua groter en breidde de verkoop zich uit in alle delen van Italië. Na de oorlog volgnde uitbreidingen en invensteringen in wijngaarden. De tweede generatie van de familie Pasqua komt in het bedrijf en de expensie wordt ter hand genomen. Europese markten worden geopend en continenten volgen. In de jaren '80 gaat de familie de samenwerking aan met gespecialiseerde Italiaanse Universiteiten op het gebied van viticultuur, druivenvariëteiten en ent technieken. De derde generatie is inmiddels ook werkzaam in het bedrijf. Zij zullen zorgdragen dat met oog voor de traditie en door continue innovatie de naam van de familie Pasqua hoog gehouden wordt.
De Passimento van de familie Pasqua is afkomstig uit de heuvels van Valpantena in het Valpolicella gebied. De naam Passimento refereert aan de traditionele methode om Amarone te maken: gebruikmakend van ingedroogde druiven ( merlot, corvina en croatina ). Na de oogst vindt gedurende 1 maand de indroging van de druiven plaats in houten kratjes. Het resultaat is een toename aan concentraat. Na de vinificatie volgt 3 maanden rijping op hout. In de geur kenmerken zich aroma's van intens rood fruit met kruidige tonen. De smaak is stevig ( 14% alc. ) rond met zachte tannines en een soepele afdronk.
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024