Excl. BTW: 21,86€
De echte pastis van Marseille Het verbod van absint in 1915 leidde in de jaren 20 tot de opkomst van een aantal met anijs gearomatiseerde likeuren op de Franse markt. In deze periode maakte Paul Ricard met zijn recept een aanvulling: gebaseerd op traditionele ingrediënten én zoethout. We zijn in 1932 en Paul Ricard heeft net zijn pastis gecreeërd en heeft er zijn naam aan gegeven.Hij gaf de drank zijn naam Ricard, de echte pastis van Marseille. Een succesformule want al in 1938 had de verkoop meer dan 2,4 miljoen liter bereikt. Iets meer dan 20 jaar later, vierde Ricard de verkoop van zijn miljardste fles.
Ricard wordt gemaakt volgens de maceratie methode, waarbij een uitgebreid specerijen mengsel met daarin natuurlijk anijs en zoethout getrokken word op alcohol. Door een zeer strenge controle, maar liefst 50 keer, tijdens het productie proces is Ricard een zeer hoogwaardig product met een unieke zuivere smaak. Volgens de inwoners van Marseille drink je Ricard maar op 1 manier; 1 deel Ricard, 5 delen mineraalwater met een paar klontjes ijs. Au votre santé!
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024