Excl. BTW: 28,45€
Piper Heidsieck werd gevestigd door Christian Heidsieck in 1834 ( niet te verwarren met de champagnes van Charles Heidsieck, gevestigd in 1851 door Charles-Camille Heidsieck ) en behoort sinds 1989 toe aan Remy Cointreau. Voor die tijd werden hun champagnes niet hoog gewaardeerd, maar er is sindsdien veel veranderd. Daniel Thibault, keldermeester bij Charles Heidsieck, maakt nu ook de champagnes van Piper Heidsieck. Deze man werd wel door de pers een tovenaar genoemd vanwege zijn kunst van champagne maken.
Deze champagne heeft een heldere, (licht)gouden kleur en een excellente uitstraling. Delicate en fijne bubbels zijn het gevolg van een langere rijpingstijd in de kelder. In de geur van de Piper-Heidsieck Brut domineert het verse fruit, peer en reinetteappel, met een tonen van citrusvruchten zoals bijvoorbeeld de carambolevrucht. Eindigend met verse druiven en opgeluisterd met een vleugje frisheid van anijs is het al met al een heerlijk ruikende champagne. Een gestructureerde, volle champagne. De textuur is van sappige peer en gouden druiven. De afdronk mond uit in citrus en grapefruit smaken. Een champagne met een harmonieus evenwicht en veel fruit, een prettig ervaring voor de mond. Piper-Heidsieck Cuvée Brut is een heerlijk aperitief. De champagne kan echter ook goed gedronken worden als begeleider van alle soorten voorgerechten. Daarnaast past deze champagne goed bij vis, schaal- en schelpdieren en witvleesgerechten. Bij verschillende kaassoorten komt hij ook goed tot zijn recht.
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024