Excl. BTW: 25,17€
In de havens van Edingburgh, Schotland 1947, net na de Tweede Wereldoorlog, creëerde wijn- en whiskyhandelaar Ronald Morrison de bekende whisky-likeur Glayva. Als bekende in de havens kon Morrison beschikken over allerlei exotische kruiden, honing en vruchten, zoals de Marokkaanse tangerines, familie van de mandarijn. Deze ingrediënten gemixed met diverse oude malt whiskys leverde verrassend genoeg een heerlijke likeur op, die in de verte doet denken aan het oudere Drambuie, alleen zoeter en fruitiger. De naam komt van Gle Mhath uit het Gealic en betekent very good.
Geselecteerde malt whiskys, diverse kruiden, nootmuskaat, honing, tangerines en amandelen zorgen voor een heerlijke zachte kruidige likeur met en lichte hint van nootmuskaat en natuurlijk zoete honing in de smaak.
Winnaar van 6 keer goud op de International Wine & Spirits Competition, dus een topper in zijn soort.
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024