Merk: Le Preare
Model: 0.75 liter
Beschikbaarheid: Op voorraad
12,50€
Excl. BTW: 10,33€

In het hart van het Valpolicella Classico gebied liggen de kelders van Cantina di Negrar. Sinds de oprichting in 1933 is het uitgegroeid tot een hypermodern bedrijf met moderne faciliteiten. Het vertegenwoordigt 200 leden met een totaal van 500 ha. wijngaarden. De wijngaarden liggen verspreid over diverse subregio's en de leden worden juist aangemoedigd het individuele karakter van de eigen wijngaard tot uitdrukking te laten komen. Valpolicella is een heuvelachtig gebied ten noordwesten van Verona. De bodem heeft een vulkanische oorsprong met o.a. klei en leisteen. Het klimaat is mild en rond. De toegepaste Ripasso-methode is de speciale methode van wijnbereiding waarbij de Valpolicella Classico de allure van een Amarone krijgt. De kostbare Amarone wordt gemaakt van druiven die enkele maanden ingedroogd zijn. Na de lange vinificatie worden de druivenschillen toegevoegd aan de jonge Valpolicella Classico. Hierna herstart een tweede vinificatie en geeft een extra dimensie aan deze bijzondere wijn. Hier komt dan ook de term 'ri-passo' vandaan ( her-gisting ).

Deze mooie ripasso is gemaakt van een combinatie van 3 verschillende lokale druivensoorten ;  corvina veronese, corvinone en rondinella. Wijnmaker Daniel Accordini heeft hier een krachtige rode wijn van gemaakt, die gelijktijdig elegant en stevig is met indrukken van kruiden, chocolade en pruimenjam. Hierdoor past deze Italiaan uitstekend bij vlees van de grill, wild, pittige gerechten en rijpe kazen. Alvorens gedronken te worden is het verstandig deze wijn minimaal 1 uur van tevoren open te maken zodat er zuurstof bij komt. Het mooiste is dan nog de wijn in een karaf over te schenken

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed