Excl. BTW: 8,22€
Het Italiaanse wijnhuis Castellani werd aan het eind van de 19e eeuw in het plaatsje Montecalvoli opgericht door wijnboer Alfred Castellani. Naast alleen het verbouwen van druiven vond hij het tijd om ook zelf te gaan bottelen en zelf de verkoop te regelen. Vanaf 1903 werd het bedrijf officieel geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Pisa.Het waren zijn zoons Duilio en Mario die zorgden voor de expansie van het bedrijf. Hun beste wijngaard ligt in Santa Lucia waar rode wijnen worden geproduceerd die lang kunnen rijpen en die in de specifieke mandflessen worden gebotteld. Giorgio, de zoon van Duilio, heeft er voor gezorgd dat Castellani op grote schaal ging exporteren.Na de overstroming in 1966 werd besloten om het bedrijf te verplaatsen naar een hoger gelegen gebied op de heuvels van Terricciola. Vanaf dat moment kwam ook Roberto,de broer van Giorgio, in het bedrijf terwijl hij eigenlijk een goedgeletterde journalist was in Florence. Door zijn intrede werd de Poggio al Casone Vineyard overgenomen en de wijngaarden in Santa Lucia verder uitgebreid. In de Nieuwjaarsnacht van 1982 verwoestte een brand bijna het gehele bedrijf Castellani en dachten zij dat dit het einde zou zijn, maar binnen een paar maanden namen de Castellani broers het Campomaggio Estate over en konden zij hun zaken voortzetten.
Deze Italiaanse dessertwijn Santovino is eigenlijk een goedkoper alternatief voor de beroemde ( maar zeer dure ) Vin Santo. Beide wijnen worden gemaakt van ingedroogde druiven als Malvasia en Trebbiano en minstens 3 jaar gerijpt op eikenhout. Zijn smaak is te omschrijven als noten, beetje sterke thee, abrikozen en kruiden. Uiteraard behoorlijk zoet ! Santovino is perfect geschikt bij de typische Toscaanse amandelkoekjes genaamd Cantuccini. Hoog in alcohol 16%.
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024