Excl. BTW: 17,77€
De naam Brandewijn komt van gebrande wijn, in het Engels Brandy. Vroeger werd bederfelijke wijn gedistilleerd om zo met een hoger alcohol percentage vervoer over lange periodes mogelijk te maken.
Tegenwoordig wordt de Nederlandse Brandewijn niet meer uit wijn gedistilleerd. De basis tegenwoordig is neutrale alcohol, gefilterd over houtskool, waaraan naar eigen inzicht suiker en kruidenextracten worden toegevoegd. Tevens wordt er een klein beetje azijnzuur toegevoegd ter verbetering van de smaak. Het alcohol percentage is tenminste 35%.
In 1770 richtte Frederik Mispelblom zijn brandewijn stokerij op in Zutphen. Hier ontwikkelde hij het nu ruim 200 jaar oude recept. De elzen en berken in de omgeving van Zutphen leverden de ideale houtskool voor filtering. Mispelblom heeft een aangename kruidige reuksensatie met een zachte zuivere smaak. Ideaal voor in een cocktail, maar zeker ook gekoeld puur gedronken, maar het meest wordt Mispelblom Brandewijn toch gebruikt voor het inmaken van diverse soorten fruit. Er is ook speciaal hiervoor een voorgezoete vanille variant.
Gemaakt door en in onderhoud bij Digibits-Webdesign
Slijterij Wijnhandel De Druiventuin © 2024